2012. augusztus 31., péntek

Oldal ajánló!


 „A Vadonleső programot a Vidékfejlesztési Minisztérium és tartja fent. A program része a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Rendszernek, mely hazánk természeti állapotát figyeli immár több mint tíz éve.
A Vadonleső Központ munkatársai azon dolgoznak, hogy a programban résztvevő önkéntes, vagyis Te, minél kényelmesebben és hatékonyabban csatlakozhasson és vehessen részt az adatgyűjtésben. Fontos számunkra, hogy az értékes előfordulási adatok gyűjtése kellemes elfoglaltságot, jó kikapcsolódást is jelentsen minden résztvevőnek.
Kérjük, amennyiben kérdésed, észrevételed van a Vadonlesővel kapcsolatban, írd meg számunkra elektronikus levélben a Vadonleso[kukac]vm.gov.hu e-mail címre.”

Láttál egy szép növényt, de nem tudom mi a neve? Érdekel, de nincs növényhatározód? Az internet segíthet: NÖVÉNYHATÁROZÓ. A Facebookon is.

MÉTA: „A MÉTA program (Magyarország Élőhelyeinek Térképi Adatbázisa) általános célkitűzése a hazai természetközeli növényzet mai állapotának pontos megismerése, teljes körű felmérése, természetes növényzeti örökségünk tudományos értékelése.
Célunk továbbá
  • az ország nagy léptékű, aktuális élőhelytérképének és élőhely-adatbázisának elkészítése és gondozása,
  • a botanikusok és ökológusok, a társtudományok és a természetvédelem szakembereinek, valamint a természetvédő társadalmi csoportok összefogásának ösztönzése,
  • a tájökológiai ismeretek és szemlélet fejlesztése,
  • a természetvédelmi-ökológiai oktatás és tudatformálás segítése.
A „MÉTA tudás” segítségével lehetővé válik természeti értékeink célirányosabb védelme, egy optimálisabb tájhasználat kialakítása, az életminőséget növelő táji értékek és ökoszisztémák védelme, az Európai Unióba vitt természeti hozományunk számszerűsítése.”

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület: MME – „A madárbarát Magyarországért!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése