2013. augusztus 14., szerda

Rövid hírek a nagyvilágból

Zsiráf született Budapesten: Szerda reggelre megszületett a FÁNK idei második kis zsiráfja. Santana a pici mamája tapasztalt anyuka, ezért nem aggódnak a kicsi miatt. A borjú neme még ismeretlen, így nevet sem kapott. Már megtekinthető az állatkertben, a mamájával együtt elkülönítve a többiektől.
Forrás: Origo

Gólya a Szegedi Vadasparkból

Megkezdődött a gólyák vonulása: A gólyák már hosszú útjukra készülnek, hamarosan itt az ősz. Az MME által jeladóval ellátott gólyákat folyamatosan figyelik, és az adatok alapján elmondható, a vonulás elkezdődött. Egyes egyedek már Romániában tartózkodnak.
Forrás: Híradó.hu

Jó állapotú fosszíliára bukkantak Kínában: A tudósok által Megaconus mammaliaformis-nak elnevezett ősemlős több millió évvel a T-rex előtt, a tollad dinoszauruszok korszakában élt. A Kínában talált fosszília alapján mókusszerű alkata volt, és mérgező sarkantyúval védekezett a ragadozók ellen.
Forrás: Híradó.hu

Nimród, a kisvidra
Forrás: Délmagyar

Bemutatták Balut és Nimródot a Szegedi Vadasparkban: Pár napja bemutatták Nimródot, a Szegedi Vadaspark Természetvédelmi Mentőközpontjába került kis vidrát a nyilvánosságra. Minden évben kerül kis vidra a mentőközpontba, mint pl. Szaffi is, aki most megtekinthető az állatkertben. A 2 hónapos kis vidrát a Belvárosban, a Tisza parton találták. Picit az állatkert gondozója neveli.
Balu, a bőgőmajom kölyök
Forrás: Szeged Café
Balu, a kis bőgőmajom születése tegnap került nyilvánosságra. A körülbelül 4 hetes csöppséget az állatkert egyik gondozója neveli, és az apróság igencsak egészséges. Bőgőmajom Magyarországon csak a Szegedi Vadasparkban látható, Balu születése pedig igen nagy sikernek számít a fajmegmentési program szempontjából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése