2013. március 25., hétfő

Állatkerti rövid hírek


Szeged
Március 23-án átadták a Fókabemutatót. A 20-án érkezett két borjúfóka, Matthias és Yenga mellé, kedden (26-án) érkezik a harmadik borjúfóka Angi. A vadaspark még egy nőstény borjút vár a héten.
Forrás: Szegedi Vadaspark

Két zöldszárnyú arapapagáj fióka született a Szegedi vadasparkban. Arafiókák már születtek a Vadasparkban, ám az igazi különlegesség, hogy téli időszakban történt a kikelés. A fiókákat egyedi, speciálisan csak nekik készített tápszerrel etetik. A két fióka már igen nagyra nőtt, és már a tollaikat is elkezdték elváltani.

Forrás és részletes információk:
Egy fókabemutató átadásának apropóján – Szegedi Vadaspark honlapja
Arabölcsöde a vadasparkban – Szegedi Vadaspark honlapja

Veszprém
Tizenöt új állat érkezett a Veszprémi Állatkertbe március 14-én. A szállítást a hirtelen jött hó megnehezítette ugyan, de az állatok végül biztonságban megérkeztek Veszprémbe. Az új egyedek négy fajból kerültek ki (ormányos medve, szakállas bagoly, dromedár, szomáli juh) és négy különböző állatkertből hozták őket. Az egyedek először karanténba kerülnek, később már a látogatók is láthatják őket.


Nyíregyházi Állatpark
Párt kapott a 10 éve Nyíregyházán élő jegesmedve hím, Ootek. Az ifjú vőlegény Kanadából származik, frissen érkezett párját, Zorát pedig a Palicsi állatkertből hozták Nyíregyházára. A Palicsi állatkert a nőstény maciért cserébe kapott egy ifjú hímet, így ők sem maradnak medve nélkül. A pénteken érkezett hölgyikét és a Kanadai urat egyelőre még csak szoktatják egymáshoz, de az állatkert gondozói remélik, hogy hamar összeengedhetik őket, és mindenki reménykedik egy rövid időn bekövetkező nászban.
Jegesmedve, Palics, 2011.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark Facebook oldala

Fővárosi Állat- és Növénykert
Asha, a február 14-én született kis elefánt rátalált a facebookra. Akit érdekelnek a legfrissebb információk óra: Asha Facebook oldala

3 megjegyzés:

  1. És hogy van a kiselefánt?^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Asha élvezi az életet, és már Facebook-ozik is :D
      https://www.facebook.com/asha.kiselefant

      Törlés
    2. Viszont azt hallottam, hogy Assam (apuci) féltékeny lett, és lelocsolta a látogatókat, mielőtt a kicsihez mehettek volna, hogy felhívja magára a figyelmet :D

      Törlés